Google Nexus 5 Satışa Sunuldu İşte Özellikleri

Google Nexus 5 üzerinde aylardır çalışıyor ve akıllı telefonunun tasarımının dışarıya sızmaması için ağzını çok sıkı tutuyor. Tanıtım videolarını bile kimseyle paylaşmayan şirket Nexus 5′i resmi olarak duyurdu ve tüm dünyada satışa sunmaya hazırlanıyor.

Telefonun en önemli özelliği Android 4.4 işletim sistemiyle satışa sunulacak ilk telefon olması. Android 4.4 işletim sisteminin kod adı KitKat ve bunun için Nestle ve Hershey şirketleriyle işbirliğine gitti. Bu yazılımın tanıtımı geçtiğimiz Eylül ayında yapılmıştı ve yazılım severler için tam not aldı.

Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip ilk telefon olacak ve ardından Nexus 4 ve Nexus 10 önümüzdeki haftalarda Android işletim sistemiyle satışa sunulacak akıllı cihazlar olacak. Android KitKat ana ekranda gelişmeler ve diğer özelliklerde yeniliklerle geliyor.

Nexus 5 iki farklı renk seçeneğiyle geliyor: siyah ve beyaz. Cihazlar kilitsiz olarak satışa sunulacak ve satın aldığınız anda görüşme yapabileceksiniz. HDR resim çekme özelliğine sahip olacak akıllı telefon en iyi fotoğrafı seçmeniz için size yardımcı olacak.

Cihazın teknik özelliklerine gelince: 4.95 inç ekrana sahip olacak cihazın 1920 x 1080 çözünürlüğü var ve 445 ppi piksel yoğunluğuna sahip. 2.26 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemciyle satışa sunulan cihazın ön kamerası 1.3 megapiksel. Arka kamerası ise 8 mp ve HDR sayesinde peşpeşe resimler çekebiliyor.

16GB ve 32GB hafıza kartı özelliğiyle satışa sunulacak cihazın 2GB RAM’i bulunuyor. 802.11 a/b/g/n ve ac protokollerini destekleyen ultra fast wifi sayesinde bilgilere çok daha hızlı erişebileceksiniz. 2300 mAh bataryayla satışa sunulacak cihazın 17 saat konuşma süresi ve yaklaşık 8 saat wifi sörf süresi bulunuyor.

nexusolcu

//
// <![CDATA[

// ]]>

Yorum bırakın