iOS 8’le birlikte iPhone Dijital Anahtarınız Olacak

http://yaviga.com/wp-content/uploads/2014/06/iOS-8-Apple.jpg,

Apple iOS 7 işletim sistemiyle birlikte köklü değişikliklere gitti ve bu değişikliklerin en önemlisi tasarımdı. Flat tasarım ilkesini benimseyen iOS 7 renkleri ve sade tasarımıyla birçok insanı şaşırtmıştı. iOS 8′le birlikte çok daha farklı özellikler geliyor ve bu özellikler geleceğin trendlerini belirleyecek.

Steve Jobs tarafından gerçekleştirilen sunumlarda Apple’ın hayali bulut teknolojisini daha iyi kullanarak Mac OS sistemini entegre olarak kullanmaktı. Digital Hub olarak isimlendirilen bu yöntem sayesinde şirket bulut teknolojisine entegre ve birbirleriyle haberleşebilen cihazlar üretmeyi planlıyordu.

Şimdiye kadar teknolojinin yeterli olmamasından bu proje hayata geçirilemedi; fakat iOS 8 işletim sistemiyle köklü değişikliğe giden Apple artık iPhone, iPad, Mac cihazları birbirleriyle haberleşir hale getiriyor ve yeni işletim sistemi birçok yeni teknolojinin kullanmasına imkan verecek.

Toplam cihaz kullanım süresinin PC ve Laptoplardan tablet ve akıllı telefonlara doğru kayması bütün ticaretin ve uygulamaların bu alana kaymasına neden oldu. Şirketler bütün teknolojilerini ve alt yapılarını mobil cihazlar için planlıyorlar. Apple’da yeni iOS 8 işletim sistemiyle birlikte tamamen mobile yoğunlaşıyor.

Yeni işletim sistemi sayesidne Mac OS X sisteminden mail ve mesaj gönderebileceksiniz. Buna ek olarak telefon görüşmesi de yapabileceksiniz. Bu işlemleri yaparken iPhone’unuz yanınızda olması gerekiyor; çünkü sistem iOS 8′le iletişim kurarak aramaları gerçekleştirecek.

HealthKit sağlık uygulaması ve diğer sağlık uygulamaları sayesinde yeni işletim sisteminden bütün bilgileri yönetebileceksiniz. iPhone’unuz sizin dijital merkezinizi olacak. HomeKit sayesinde ise evdeki bütün akıllı cihazları yönetebileceksiniz. Ayrıca siri sayesinde sesle komut da daha kolay gerçekleşecek.

Ayrıca yeni işletim sistemi CarPlay sayesinde araçlara da girecek. Pioneer’la işbirliği yapan Apple çok yakında ünlü araba markalarında yer alacak. iOS 8 sistemiyle müzik uygulamalarını aracınıza indireceksiniz ve müzikleri dinleyebileceksiniz. Diğer önemli bir özellik ise bankacılık işlemleri için güvenilir protokol sağlayacak iOS 8 çok güvenli olacak.

AirPlay sayesinde dosyaları daha hızlı paylaşabileceksiniz. iCloud iOS 8′in en önemli özelliklerinden birisi olacak. Yeni iCloud sistemi sayesinde daha kişisel ve dünyayla daha entegre bir sistem karşımızda olacak. iCloud için uygulama geliştirilebilecek ve sisteme dışarıdan destek sağlanabilecek.

Steve Jobs’ın 2001′de yaptığı sunumu aşağıdaki videodan izleyerek gelecek hakkındaki vizyonunu öğrenebilirsiniz.

,http://yaviga.com/2014/06/08/ios-8le-birlikte-iphone-dijital-anahtariniz-olacak/,Apple, iPhone,Apple, iOS 8, iPhone,#Apple, #iPhone,Soner Görpeli,yaviga.com

Yorum bırakın