Apple 170 Milyon iPad Sattı ve Apple Store Brazilyada

Apple ilk iPad’i duyurmasından bu güne kadar 170 milyon adet iPad satışı gerçekleştirdi. İlk iPad 2010 yılında tanıtılmıştı ve o günler için oldukça ilginç ve hatta anlaşılmaz bir cihaz olarak görünüyordu. Sonrasında ise iPad tüm dünyaya kendini sevdirerek herkesin vazgeçemeyeceği bir tablet haline geldi.

Tabletin atasını iPad olarak görmemiz hiç yanlış olmaz; çünkü iPad dokunmatik ekrana sahip cihazların öncülerindendir. PC satışlarını geriye çeken ve bir çığır açan başka bir cihaz sanıyorum olamazdı. Apple CEO’su Tim Cook yaptığı açıklamada, Apple’ın 2010 yılından bugüne kadar 170 milyon adet iPad sattığını açıkladı.

Ayrıca iPad satışlarına ek olarak App Store’dan ise iPad’ler için 475.000 adet uygulama hazırlandı ve bu uygulamalar iPad kullanıcıları tarafından indirildi. Bu uygulamaların satış gelirlerinden Apple oldukça iyi paralar kazanmış durumda. iPhone satışları da Apple’ın bu noktalara gelmesini sağladı ve şirket yıllık 100 milyar doların üzerine kar ediyor.

APPLE STORE BREZİLYA’DA AÇILIYOR

Apple’ın haber sitesi 9to5Mac’in verdiği habere göre Amerika dışında ilk Apple Store Brezilya’da açılııyor. Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan mağazanın açılışının Mart 2014′de yapılması bekleniyor. Apple Store’ın lokasyonu ülkenin en beğenilen şehirlerinden Rio de Janeiro olacak.

Apple’ın Rio de Janeiro’da mağaza açmasının nedeni, ülkede akıllı telefon satışlarının oldukça iyi olması ve bundan dolayı şirketin gözünü bu pazara dikmesi olarak gösteriliyor. Apple bu lokasyonda yer alarak Latin Amerika’ya da hitap etmeyi düşünüyor. Bölgenin ekonomisi hızla iyileşiyor ve gelecek vadediyor.

Bu bölgedeki satışlar sadece 20132ün ilk çeyreğinde yüzde 53 artış gösterdi ve bu çok ciddi bir rakam. Ayrıca bu bölgedeki müşteriler iPhone için neredeyse ölüyor ve Amerika’daki fiyatı 550 $olan bir iPhone C modeli için 1.000 $ vermeyi kabul ediyor! Ülkede internet kullanımı da artıyor ve bu yüzden oldukça karlı bir yatırım.

2014 Fifa Dünya Kupası Rio de Janeiro’da gerçekleşecek olması da Apple’ın ne kadar karlı ve stratejik kararlar aldığını gösteriyor. Ayrıca Arjantin’de bir iPhone için 3.500 $ ödendiği kulaktan kulağa yayılıyorsa bu bölge gerçekten muhteşem bir pazar! Aynı durumlar Türkiye için de geçerli, Apple Türkiye’de dahil 14 ülkede Apple Store açmaya hazırlanıyor.

//
// <![CDATA[

// ]]>

Yorum bırakın